Отворене две државне апотеке

Друштво

У Сокобањи су данас свечано отворене две апотеке, једна на мермерном шеталишту, а друга у оквиру Дома здравља. Ове две апотеке некада су пословале у склопу сокобањског Дома здравља, а одлуком Министарства здравља сада су део Апотеке Зајечар, која већ у свом саставу има апотеке у Зајечару, Књажевцу и Бољевцу, каже Драгана Бранковић Минчић директорка Апотеке Зајечар.

Према њеним речима, Сокобања ће отварањем ових апотека добити много, пре свега када је реч о превенцији здравља и промоцији здравог начина живота, јер је управо то оно на чему последњих година интензивно раде фармацеути Апотеке Зајечар.

Испред апотеке у центру Сокобање, и данас су фармацеути проверавали здравствене параметре заинтересованим грађанима и саветовали их како да здраво живе и хране се, јер је брига о пацијенту примарна за све раднике ове државне установе, додаје наша саговорница.

Обе апотеке радиће сваког дана од 8 до 21 сат, а у плану је и отварање саветовалишта за дијабетичаре, којих у великом броју има у нашем округу, додаје Драгана Бранковић Минчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =