Сокобањски џудисти освојили 10 медаља на Међународном турниру

Друштво Спорт

Чланови Џудо клуба „Карађорђевић” учествовали су на Међународном турниру „Срђан Чолић” који је претходне недеље одржан у Брусу. На турниру је учествовало 300 такмичара из 32 клуба. Џудисти из Сокобање освојили су 10 медаља и то: једну златну, четири сребрне, пет бронзаних као и два пета места, заузевши десето место у генералном пласману, сазнајемо од Славише Милијића џудо мајстора и тренера Џудо клуба „Карађорђевић”.

Златну медаљу освојила је Хелена Усаиновић. Сребро су освојили: Димитрије Алексић,Тара Андрејевић,Тара Тодоровић и Неда Милијић. Бронзане медаље освојили су Урош Ристић, Кристијан Нинић, Вук Андрејевић, Неда Тодоровић и Василије Крстић

− Ово је био изузетно јак турнир који је окупио најјаче српске клубове попут Црвене Звезде, Жандармерије, Тамиша, Кинезис, Ниша и других. Конкуренција је била велика, категорије са по 10 и више такмичара, а сви наши такмичари су имали минимум три борбе − рекао је Милијић.

Џудо клуб „Карађорђе” и у наредном периоду учествоваће на турнирима. Први који следи је Међународни турнир Вук-опен у Нишу 23. априла где ће, према речима тренера Милијића, конкуренција бити још јача и већа. Само два дана касније 25. априла, сокобањски џудисти учествоваће на државном школском такмичењу у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 7 =