Јесења атракција – санкање без снега

Друштво

Зимска туристичка понуда Сокобање од недавно је богатија за градско клизалиште и санкалиште, постављено на спортском терену поред школе. То је обрадовало све суграђане Сокобање, а посебно оне најмлађе који у слободном времену уживају у клизању и санкању. И то раде у амбијенту када нигде нема белог покривача.

Клизалиште ће бити отворено читаве зиме, а радно време је од 12 до 18 часова. Оно што је значајније коришћење услуга је потпуно бесплатно. Због ограничења изазваним тренутном епидемиолошком ситуацијом на самом терену могу се наћи максимално пет особа, и они могу да се задрже до 30 минута. Зато је потребно обезбедити термин. Сви заинтересовани могу да закажу своје термине онлајн, путем мејл адресе srcpodina.klizaliste@gmail.com.

У циљу превенције од ширења вируса корона у обзир су узете све прописане мере, те се комплетна опрема у виду клизаљки, кацига и санки дезинфикује након сваке употребе, тј. након пола сата коришћења.Такође, се дезинфикује и целокупан простор сваког дана након истека радног времена.

Од самог отварања, клизалиште и санкалиште бележе добру посећеност, која варира од дана до дана, али, по некој процени, највише посетилаца борави у послеподневним терминима, након 15 часова.

Овај садржај је реализован у оквиру „INTERREG IPA” Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, кроз пројекат „Зимска прекогранична тура: Вршец – Сокобања”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − fifteen =