Сокобања има представнике на такмичењу „Србија у ритму Европе”

Друштво

Сокобања има таленте у сфери музике, певања, ритма и плеса, што су и показале будуће представнице Сокобање на највећем телевизијском фестивалу у Србији „Србија у ритму Европе”, а који је добио и популарни назив „Мала Евровизија”.То су сестре Јустина и Симона Јакшић и Магдалена Жугић ,и оне ће се на фестивалу представити са песмом „Fulenn”,са којом је Француска учествовала на прошлогодишњој Евровизији.

Јустина Јакшић из Сокобање има 15 година. Завршила је први разред гимназије, а како каже, бави се највише певањем. Завршила је нижу музичку школу за гитару и уписала нижу музичку школу за соло певање.

– Пошто сви знају да волим да певам, друштво ми је слало објаве за одржавање те аудиције. Плакат је био у школи и ја сам одлучила да пробам да се пријавим. Отишла сам на аудицију. И ето, изабрали су мене, сестру и другарицу да певамо и да играмо – каже Јустина.

Њена сестра и другарица нису имале у плану да ће учествовати, већ су дошле као подршка. Магдалена Жугић, Јустинина другарица иде у исти разред као и Јустина.

– Није планирано да ја прођем даље и наступам, већ сам дошла као подршка другарицама. Али ето, након тога је директор програма извео што више нас на бину, и ја сам била изабрана као једна од учесница – каже Магдалена.

Симона Јакшић, студент психологије на Филозофском факултету у Нишу, објашњава да песму коју су изводили је нумера у коју је су Француски представници 2022. певали на Евровизији.

– И песма је некако мало мрачнијег тона, чини ми се, а мислим да ћемо да се уклопимо. Композиција није толико певачки захтевна, већ је ритмички и плес напорнији, захтеван, тако да, надамо се да ће све то да се укомпонује лепо и да ће наш наступ на крају бити квалитетан – напомиње Симона.

Јустина Јакшић и Магдалена Жугић су, са координаторком Оливером Денић, присуствовале и на пријему код заменика градоначеклника Зрењанина Саше Сантовца, чиме је и званично био отворен припремни камп за ово велико такмичење у ком учествује 25 градова и општина из Србије.

Сокобања након седам година поново учествује на овом фестивалу. Такмичаркама је, како су нам рекле, пуну подршку пружила Општина Сокобања. Финални и такмичарски део „Србија у ритму Европе” биће одржан у октобру у Зрењанину, а преносиће га Телевизија „Прва”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 7 =