Destinacija zdravlja

Sokobanja proglašena „Destinacijom zdravlja”

Društvo

Sokobanja je proglašena „Destinacijom zdravlja” na 3. Međunarodnom Wellness & Spa Festu koji je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, održan u hotelu Metropol Palas u Beogradu.

‒ Rekao bih da ovo nije samo priznanje Turističkoj organizaciji Sokobanja već svim nosiocima turističke ponude u našem mestu, uostalom i samo priznanje glasi ‘Destinacija zdravlja’, a dodeljeno je na osnovu preporuke i kandidature mnogih turista koji su ove godine boravili u Sokobanji, a oni su taj utisak o našem mestu stekli na osnovu kompletne ponude, potencijala koji su u funkciji, smeštajnih i ugostiteljskih usluga, velnes i spa centara i možda svakog individualnog susreta sa našim sugrađanima, tako da ovo priznanje pripada celoj Sokobanji, svim njenim građanima i ja sam zaista ponosan što sam u ime svih njih primio ovo priznanje ‒ rekao je Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja.

U okviru ove svečanosti, žiri u sastavu: dr Olgica Miljković (Turistička organizacija Srbije), Vladan Vešković( Udruženje banja Srbije), dr Ljiljana Kosar – profesor beogradskog Univerziteta, Peđa Filipović (Wellness akademija) i Ljiljana Rebronja (redakcija časopisa Turistički Svet) dodelili su priznanja pod nazivom „Ambasador dobre usluge”, najuspešnijima u hotelsko-turističkoj industriji. Pored Sokobanje koja je proglašena destinacijom zdravlja, priznanja su dodeljena i Opštini Vrnjačka banja koja je ponela titulu „Velnes destinacije”, kao i Zlatiboru koji je proglašen za „Ekskluzivnu turističku destinaciju”. Međunarodno priznanje za jubilej – 100 godina uspešnog trajanja, dodeljeno je Banji Vrućici iz Teslića, Republika Srpska.

Destinacija zdravlja

Milenković je dodao da se iskreno nada da će Sokobanja narednih godina i u kategoriji velnes i spa, biti veoma konkurentna s obzirom da ima dva velnes i spa centra, Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, koja je lider u tome, a na pomolu je i otvaranje hotela „Sunce” koji će imati preko 1.600 metara kvadratnih velnes i spa sadržaja.

Pored ovog veoma značajnog priznanja, Turistička organizacija Sokobanja je na 12. „Izložbi suvenira i turističkih publikacija” održanoj u Leskovcu 15. i 16. novembra, osvojila još dve nagrade – prvo mesto u kategoriji „Video publikacija – turistički promo spot” za video-promo spot „Zeleno srce Srbije” i treće mesto u kategoriji „Turistička mapa”. Ova manifestacija je imala međunarodni karakter, a u konkurenciji su ove godine bili promo materijali oko 40 turističkih organizacija iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske i Bugarske. Priznanja je uručio Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, koja je organizator manifestacije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × one =