Destinacija zdravlja

Сокобања проглашена „Дестинацијом здравља”

Друштво

Сокобања је проглашена „Дестинацијом здравља” на 3. Међународном Wellness & Spa Festu који је под високим покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, одржан у хотелу Метропол Палас у Београду.

‒ Рекао бих да ово није само признање Туристичкој организацији Сокобања већ свим носиоцима туристичке понуде у нашем месту, уосталом и само признање гласи ‘Дестинација здравља’, а додељено је на основу препоруке и кандидатуре многих туриста који су ове године боравили у Сокобањи, а они су тај утисак о нашем месту стекли на основу комплетне понуде, потенцијала који су у функцији, смештајних и угоститељских услуга, велнес и спа центара и можда сваког индивидуалног сусрета са нашим суграђанима, тако да ово признање припада целој Сокобањи, свим њеним грађанима и ја сам заиста поносан што сам у име свих њих примио ово признање ‒ рекао је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

У оквиру ове свечаности, жири у саставу: др Олгица Миљковић (Туристичка организација Србије), Владан Вешковић( Удружење бања Србије), др Љиљана Косар – професор београдског Универзитета, Пеђа Филиповић (Wellness академија) и Љиљана Реброња (редакција часописа Туристички Свет) доделили су признања под називом „Амбасадор добре услуге”, најуспешнијима у хотелско-туристичкој индустрији. Поред Сокобање која је проглашена дестинацијом здравља, признања су додељена и Општини Врњачка бања која је понела титулу „Велнес дестинације”, као и Златибору који је проглашен за „Eксклузивну туристичку дестинацију”. Међународно признање за јубилеј – 100 година успешног трајања, додељено је Бањи Врућици из Теслића, Република Српска.

Destinacija zdravlja

Миленковић је додао да се искрено нада да ће Сокобања наредних година и у категорији велнес и спа, бити веома конкурентна с обзиром да има два велнес и спа центра, Специјалну болницу „Сокобања”, која је лидер у томе, а на помолу је и отварање хотела „Сунце” који ће имати преко 1.600 метара квадратних велнес и спа садржаја.

Поред овог веома значајног признања, Туристичка организација Сокобања је на 12. „Изложби сувенира и туристичких публикација” одржаној у Лесковцу 15. и 16. новембра, освојила још две награде – прво место у категорији „Видео публикација – туристички промо спот” за видео-промо спот „Зелено срце Србије” и треће место у категорији „Туристичка мапа”. Ова манифестација је имала међународни карактер, а у конкуренцији су ове године били промо материјали око 40 туристичких организација из свих крајева Србије, Републике Српске и Бугарске. Признања је уручио Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац, која је организатор манифестације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 10 =