Radenkovanje

Седмо „Раденковање” у суботу

Друштво

Планинарска акција „Раденковање” биће одржана у суботу 23. новембра. Ово је седма година заредом како ПД „Оштра Чука” у сарадњи са МЗ Раденковац, организује ову акцију. Стаза је веома лака и препоручује се свим узрастима, зато из ПД „Оштра Чука” позивају не само планинаре већ све љубитеље природе и дивљине да се прикључе акцији. Дужина стазе је 11 км укупна висина успона 320 метара, а силаска 360 метара, највиша тачка је Крст који се налази на 970 мнв.

Централна места дешавања су и овог пута Ново село и Раденковац. Међутим, сваке године уводе се и неке новине. Стаза на акцији води од Новог Села (730 мнв) преко висоравни Равниште (960 мнв) до врха Крст (970 мнв) одакле се пружа одличан поглед на цео масив Девице, Стару планину, Сврљишке планине, Суву планину, планине око Ниша, Радан и Јастребац. На врху Крст је предвиђена получасовна пауза. Од Крста, стаза се благо спушта преко места Пањаже (830 мнв) до извора Божин кладанац (740 мнв). Одатле ће планинари имати мали успон до Големог врха – црквице Петровдан која се налази на 825 метара надморске висине. Након паузе, стаза се полако спушта ка Раденковцу (700 мнв) кроз густу борову шуму. Пролази се кроз село и долази се до планинарског дома Рудина (735 мнв) где се за све учеснике акције припрема планинарски пасуљ. Ручак је бесплатан, а учесници обавезно са собом треба да понесу прибор за ручак.

Полази се у суботу 23. новембра у 9 часова из Новог Села, а акција се завршава око 17 часова у Раденковцу. За све учеснике обезбеђен је печат акције.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =