Sokobanja bira takmičare za „Ritam Evrope”

Društvo

Ko će Sokobanju predstavljati na ovogodišnjem takmičenju „Ritam Evrope” znaće se nakon audicije koja će biti održana u ponedeljak, 22. aprila. Takmičenje će se održati u bioskopu „Moravica” sa početkom u 12 časova.

Polovinom marta u Sokobanja je potpisan ugovor sa direktorom festivala o saradnji za sezonu 2024. Kako je tada rečeno, Sokobanja će biti među 25 gradova i opština u Srbiji čiji će mladi stanovnici predstaviti svoje talente i biti u prilici da svoje mesto prikažu u najboljem svetlu.
Prošle godine Sokobanja je prvi put učestvovala na ovom takmičenju, kada su je predstavile sestre Simona i Justina Jakšić i Magdalena Žugić. One su tada izvele pesmu „Fulenn” sa kojom je Francuska učestvovala na Evroviziji.

Potpisivanje ugovora; foto: arhiva

Tada su privukle veliku pažnju ambasade Kraljevine Norveške, pa je doneta odluka da Sokobanja bude partner sa ovom ambasadom. Tim povodom najavljena je i poseta ambasadorke Kristin Melson, što je potvrdila i narodna poslanica i koordinatorka za televizijski festival „Ritam Evrope” Olivera Denić.

Ovo takmičenje je državni projekat i jedini ekranizovani festival u ovoj sferi, pa će Sokobanjci moći svoje predstavnike da prate i u televizijskom prenosu.

Iz Opštine Sokobanja poručuju da se kandidati mogu prijaviti na instagram profilu @RHYTHM_OF_EUROPE ili putem Vibera i Vocapa na broj 0606555013.

Naslovna fotografija: Iz arhive

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 11 =