Сокобања бира такмичаре за „Ритам Европе”

Друштво

Ко ће Сокобању представљати на овогодишњем такмичењу „Ритам Европе” знаће се након аудиције која ће бити одржана у понедељак, 22. априла. Такмичење ће се одржати у биоскопу „Моравица” са почетком у 12 часова.

Половином марта у Сокобања је потписан уговор са директором фестивала о сарадњи за сезону 2024. Како је тада речено, Сокобања ће бити међу 25 градова и општина у Србији чији ће млади становници представити своје таленте и бити у прилици да своје место прикажу у најбољем светлу.
Прошле године Сокобања је први пут учествовала на овом такмичењу, када су је представиле сестре Симона и Јустина Јакшић и Магдалена Жугић. Оне су тада извеле песму „Fulenn” са којом је Француска учествовала на Евровизији.

Потписивање уговора; фото: архива

Тада су привукле велику пажњу амбасаде Краљевине Норвешке, па је донета одлука да Сокобања буде партнер са овом амбасадом. Тим поводом најављена је и посета амбасадорке Кристин Мелсон, што је потврдила и народна посланица и координаторка за телевизијски фестивал „Ритам Европе” Оливера Денић.

Ово такмичење је државни пројекат и једини екранизовани фестивал у овој сфери, па ће Сокобањци моћи своје представнике да прате и у телевизијском преносу.

Из Општине Сокобања поручују да се кандидати могу пријавити на инстаграм профилу @RHYTHM_OF_EUROPE или путем Вибера и Воцапа на број 0606555013.

Насловна фотографија: Из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + twelve =