Рибља чорба екипе „Мужинац” и ове године најукуснија на „Трубаревачком котлићу”

Друштво

Пети „Трубаревачки котлићˮ одржан је у петак на обали Бованског језера у организацији Месне заједнице Трубаревац, а под покровитељством општине Сокобања. Према одлуци жирија и ове године као и прошле, најукуснију рибљу чорбу скувала је екипа „Мужинац” коју чине Небојша Милојевић, Слободан Пауновић, Предраг Радосављевић и Саша Милојевић. Сви они учествују на овој манифестацији од самог њеног почетка, једном су освојили треће место, а последње две године су неприкосновени.

Небојша Милојевић, члан победничке екипе и председник Месне заједнице Мужинац, на питање у чему је тајна и зашто је њихова рибља чорба толико укусна, да ли је праве по неком специјалном рецепту, истиче да посебан рецепт не постоји, али да у чорбу ставља једну биљку која расте само на Ртњу, која се показала као веома добар зачин и уједно и тајни састојак овог укусног јела.

Друго место је заузела екипа ,,Смена Б – РМУ Соко”, а треће екипа ,,Вила Бован” из Трубаревца. Ове године такмичило се једанаест екипа из Сокобање, околних села али и из Ниша, Књажевца и Вршца.

Поред укусне рибље чорбе посетиоци ове манифестације могли су на обали Бованског језера да уживају и у добром проводу, читавог дана, посебно од ове године јер је плажа уређена и проширена уз помоћ Општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =