Riblja čorba ekipe „Mužinac” i ove godine najukusnija na „Trubarevačkom kotliću”

Društvo

Peti „Trubarevački kotlićˮ održan je u petak na obali Bovanskog jezera u organizaciji Mesne zajednice Trubarevac, a pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja. Prema odluci žirija i ove godine kao i prošle, najukusniju riblju čorbu skuvala je ekipa „Mužinac” koju čine Nebojša Milojević, Slobodan Paunović, Predrag Radosavljević i Saša Milojević. Svi oni učestvuju na ovoj manifestaciji od samog njenog početka, jednom su osvojili treće mesto, a poslednje dve godine su neprikosnoveni.

Nebojša Milojević, član pobedničke ekipe i predsednik Mesne zajednice Mužinac, na pitanje u čemu je tajna i zašto je njihova riblja čorba toliko ukusna, da li je prave po nekom specijalnom receptu, ističe da poseban recept ne postoji, ali da u čorbu stavlja jednu biljku koja raste samo na Rtnju, koja se pokazala kao veoma dobar začin i ujedno i tajni sastojak ovog ukusnog jela.

Drugo mesto je zauzela ekipa ,,Smena B – RMU Soko”, a treće ekipa ,,Vila Bovan” iz Trubarevca. Ove godine takmičilo se jedanaest ekipa iz Sokobanje, okolnih sela ali i iz Niša, Knjaževca i Vršca.

Pored ukusne riblje čorbe posetioci ove manifestacije mogli su na obali Bovanskog jezera da uživaju i u dobrom provodu, čitavog dana, posebno od ove godine jer je plaža uređena i proširena uz pomoć Opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + sixteen =