Ветерани одбојке из бивше Југославије у Сокобањи: Учествовали и некадашњи репрезентативци

Друштво Спорт

Сокобања је била домаћин 4. Међународног турнира ветерана у рекреативној одбојци за мушкарце и девојке овог викенда. На турниру, који је организовало Удружење одбојкашких ветерана Ниша, учествовало је 27. екипа са територије Србије и некадашње Југославије.

Такмичење је окупило велики број одбојкаша и одбојкашица са око 240 спортиста. Почело је у петак, а свечано је отворено у суботу. У име општине Сокобање турнир је отворио наш суграђанин Аца Мијатовић, познат у области спорта и аутомобилизма, који је овом приликом пожелео спортистима добре и лепе резултате.

Горан Видојевић, председник Удружења одбојкаша Ниша, захвалио се домаћинима као и Специјалној болници „Сокобања” која их је лепо дочекала, и нагласио је да ће и следећи сусрет ветерана, наредне године, бити одржан у Сокобањи.

 

– Ми смо са турниром почели мало раније баш због тог великог броја учесника и екипа, и нисмо могли све да сместимо у један дан, тако да је такмичење почело у петак и наставило се у суботу. Очекивали смо и неке госте, али због својих обавеза су нажалост у задњем тренутку отказали. Са оваквим турнирима и сусретима смо започели 2018. године. Међутим због короне је то једно време паузирало, па смо са челницима града и Заводом (Специјална болница Сокобања), успели да организујемо, и даће Бог да то траје дуже и да на тај начин промовишемо Сокобању као град и да помогнемо да се Сокобања види и што више људи дође на овај југоисток Србије… Леп је то део – каже Видојевић.

Он је додао да су екипе одушевљене Сокобањом и да је велики број спортиста и екипа отказао неке друге турнире да би били на овом турниру.

У Сокобањи се овакви сусрети одбојкашких ветерана одржавају трећи пут. Милош Крстић, тренер Одбојкашког клуба „Озрен” из Сокобање каже да је велика част што су Сокобања и клуб домаћини ветеранима старе Југославије.

– Комотно могу да кажем да су ово суперлигашки играчи који су у својим годинама били на врхунском нивоу. Овде су дошли да се друже и да прикажу своје таленте, иако сад у познијим годинама, ипак овде има и од шездесетак година старих одбојкаша који су некада играли за репрезентацију и све највеће клубове у Србији и старој Југославији, тако да је уживање гледати да под старим данима они дају свој максимум и уживају у овој прелепој игри – каже Крстић.

Организатори овакве турнире и сусрете одбојкаша из бивше Југославије планирају и у будућности и након Сокобање одлазе у Будву.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =