Produžen rok za dodelu besplatnih zaštitnih ramova za traktore

Društvo

Rok za besplatnu dodelu zaštitnih ramova za poljoprivrednike koji je raspisala Agencija za bezbednost saobraćaja produžen je do 26.12.2022. Cilj podele, oko 3.600 besplatnih ramova, jeste da se smanji broj stradanja vozača traktora u slučaju prevrtanja traktora. Samo u toku ove godine poginulo je 45 traktorista u Srbiji.

Zainteresovani poljoprivrednici treba da podnesu zahtev koji mogu da preuzmu na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja. Uz zahtev treba da se dostavi: jedna fotografija prednje strane traktora, kopija saobraćajne dozvole (dokaz da je bar jednom registrovan traktor), dokaz da su izmirene sve obaveze po osnovu poreza na imovinu, dokaz o uplaćenim administrativnim taksama, u iznosu od 900.00 dinara. Svi zainteresovani vlasnici traktora podnose zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Država finansira celokupan iznos zaštitnog rama, jer je u te svrhe Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 125.000.000,00 dinara. Sva fizička lica koja poseduju traktore mogu da konkurišu na ovaj javni poziv.

Modeli traktora na koje se mogu ugraditi ovi zaštitni ramovi su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Subvencija će se prema Uredbi Vlade sprovoditi i u naredne dve godine pod istim uslovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − four =