У Врбовцу одржани „Дани жетве”

Друштво

Манифестација „Дани жетве”, у организацији Месне заједнице Врбовац, одржана је у петак у колиби код домаћина Жике Милошевића на планини Буковик. Милошевић је председник МЗ Врбовац и комбајнер. Манифестација се шесту годину заредом организује након успешно завршене жетве, са циљем да се комбајнери тог дана одморе, провеселе, али и да се награде најбољи. Домаћин истиче да је ове године принос био лош, односно преполовљен у односу на претходне године али да је он упркос томе решио да ни ове године не прескочи организовање ове лепе манифестације због дружења пре свега.

− Највећи принос пшенице по хектару имао је Бојан Арсић који је као награду добио бесплатну жетву наредне године док је Ивица Милошевић награђен за највећу површину под пшеницом и јечмом, око пет, шест  хектара који је као награду добио 300 кг семенске пшенице, а трећи је Игор Радосављевић − каже Жика Милошевић, организатор манифестације.

Својим присуством манифестацију су као и прошле године, подржали и Миодраг Николић председник општине Сокобања и Владимир Миловановић, заменик председника општине.

− И ове године општина дарује људе који су били најбољи у производњи пшенице, односно оне који својим радом доприносе развоју села и пољопривреде. Сва три добитника добиће ваучере за куповину пестицида − рекао је председник Николић.

1 thoughts on “У Врбовцу одржани „Дани жетве”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + seven =