Продужен рок за доделу бесплатних заштитних рамова за тракторе

Друштво

Рок за бесплатну доделу заштитних рамова за пољопривреднике који је расписала Агенција за безбедност саобраћаја продужен је до 26.12.2022. Циљ поделе, око 3.600 бесплатних рамова, јесте да се смањи број страдања возача трактора у случају превртања трактора. Само у току ове године погинуло је 45 тракториста у Србији.

Заинтересовани пољопривредници треба да поднесу захтев који могу да преузму на сајту Агенције за безбедност саобраћаја. Уз захтев треба да се достави: једна фотографија предње стране трактора, копија саобраћајне дозволе (доказ да је бар једном регистрован трактор), доказ да су измирене све обавезе по основу пореза на имовину, доказ о уплаћеним административним таксама, у износу од 900.00 динара. Сви заинтересовани власници трактора подносе захтев Агенцији за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Држава финансира целокупан износ заштитног рама, јер је у те сврхе Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило 125.000.000,00 динара. Сва физичка лица која поседују тракторе могу да конкуришу на овај јавни позив.

Модели трактора на које се могу уградити ови заштитни рамови су: ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и ИМТ 549.

Субвенција ће се према Уредби Владе спроводити и у наредне две године под истим условима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − three =