Vladimir Milovanović

ОО СНС Сокобања: Наставља се одржавање атарских путева

Политика

Општински одбор СНС у Сокобањи одржао је конференцију за новинаре на којој се обратио Владимир Миловановић, председник одбора, а речи је било о уређењу атарских путева. Миловановић је напоменуо да се из локалног буџета за сваку месну заједницу издвоји по 300.000 динара додатних средстава намењених одржавању атарских путева.

‒ Тренутно се ради пут у Сесалцу, у питању је деоница дужине од два километра, а одмах након завршетка тих радова машине ће наставити рад у Сесалцу на пројекту спајања месних заједница Сесалац и Рујиште. Поред путева у селима, интензивно се ради на реконструкцијама улица, Светозара Марковића, Омладинске, Миће Панића и Драговићеве, а у току је и припрема пројектне документације за реконструкцију Његошеве улице ‒ рекао је Миловановић.

Uređenje atarskih puteva Он је додао да се ради и на повећању туристичке понуде уређењем „Новаковске пећине” у атару села Читлук и тиме ће Сокобања добити још једно излетиште. Протекле године уређен је прилаз пећини и део пута, а ове године ће бити завршена комплетна деоница са посипањем и ваљањем.

Миловановић се осврнуо и на пројекат замене азбестно-цементних цеви.

‒ Овај пројекат општина Сокобања ради преко програма подршке Европске уније, ‘ЕУ ПРО, чија је вредност око 900.000евра. План је био да се овај део радова заврши до првог јула, међутим дошло је до непредвиђених околности и додатних радова што је изазавало, оправдано, негодовање грађана. Радови ће бити прекинути док траје туристичка сезона и настављамо од 1. септембра. У оквиру овог пројекта ради се и реконструкција фабрике воде ‒ додаје Миловановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 5 =