Vladimir Milovanović

OO SNS Sokobanja: Nastavlja se održavanje atarskih puteva

Politika

Opštinski odbor SNS u Sokobanji održao je konferenciju za novinare na kojoj se obratio Vladimir Milovanović, predsednik odbora, a reči je bilo o uređenju atarskih puteva. Milovanović je napomenuo da se iz lokalnog budžeta za svaku mesnu zajednicu izdvoji po 300.000 dinara dodatnih sredstava namenjenih održavanju atarskih puteva.

‒ Trenutno se radi put u Sesalcu, u pitanju je deonica dužine od dva kilometra, a odmah nakon završetka tih radova mašine će nastaviti rad u Sesalcu na projektu spajanja mesnih zajednica Sesalac i Rujište. Pored puteva u selima, intenzivno se radi na rekonstrukcijama ulica, Svetozara Markovića, Omladinske, Miće Panića i Dragovićeve, a u toku je i priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju Njegoševe ulice ‒ rekao je Milovanović.

Uređenje atarskih puteva On je dodao da se radi i na povećanju turističke ponude uređenjem „Novakovske pećine” u ataru sela Čitluk i time će Sokobanja dobiti još jedno izletište. Protekle godine uređen je prilaz pećini i deo puta, a ove godine će biti završena kompletna deonica sa posipanjem i valjanjem.

Milovanović se osvrnuo i na projekat zamene azbestno-cementnih cevi.

‒ Ovaj projekat opština Sokobanja radi preko programa podrške Evropske unije, ‘EU PRO, čija je vrednost oko 900.000evra. Plan je bio da se ovaj deo radova završi do prvog jula, međutim došlo je do nepredviđenih okolnosti i dodatnih radova što je izazavalo, opravdano, negodovanje građana. Radovi će biti prekinuti dok traje turistička sezona i nastavljamo od 1. septembra. U okviru ovog projekta radi se i rekonstrukcija fabrike vode ‒ dodaje Milovanović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 − three =