Vrmdža fest

У суботу трећи „Врмџа фест”

Култура

Трећи интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест” биће одржан у суботу, 6. јула, у селу Врмџа на летњој позорници у подножју древног Латин града. Организатор ове манифестације је МЗ Врмџа, партнер у реализацији Удружење „Форум артистикум” из Ниша, а покровитељ је Општина Сокобања.

Фестивал „Врмџа фест” је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Жири додељује награде за најбољи филм фестивала „Гран-при Латин градˮ, за најбољи телевизијски и за најбољи филм из области туризма, екологије, етно културе живота на селу, за најбољи страни филм, а прошле године је установљено и „Признање за нарочит допринос подизању еколошке свести на филмуˮ, које носи име редитеља Петра Лаловића.

Ове године у организацији МЗ Врмџа и Медијског истраживачког центар из Ниша први пут ће бити организована и тродневна „Фото-видео колонија Врмџа фест”, која почиње данас и траје до недеље 7. јула. Учесници колоније биће фотографи и видео-сниматељи из домаћих и страних медија који ће током боравка у Врмџи снимати лепоте и живот грађана овог села, а део њихових радова биће представљен у ревијалном програму на трећем Интернациналном фестивалу туристичко-еколошко документарног филма „Врмџа фест”.

За време трајања колоније биће организоване фото-видео радионице сваког дана од 14:00 до 16:00 часова у дворишту ресторана у воденици „Код деда Мије” у Врмџи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 18 =