Isidor Krstić

ОО СНС – У години на измаку изванредни резултати на свим пољима

Друштво Политика

На јуче одржаној конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке Исидор Крстић, председник општине Сокобања, рекао је да је година која је на измаку била једна од најуспешнијих и да су током ње у Општини Сокобања постинути изванредни резултати на свим пољима. Истакао је да је ово била година у којој се много радило и у којој су реализоване или је отпочела реализација многих битних инвестиција. Исидор је додао да је било изазова па и проблема јер, како је рекао, када се много ради буде и проблема, али је битно да су сви ти проблеми успешно решени. Он је подсетио грађане да се ових дана врши примопредаја радова на Летњој позорници „Врело”, као и да су завршени радови на уређењу парка на „Бањици”, а да остаје само да се засади трава на пролеће.

̶ Ових дана смо кренули са радовима на реконструкцији и доградњи старе основне школе. Кроз ту инвестицију решићемо проблем и уређења комплетног дворишта основне школе. Вредност тих радова је око 83 милиона динара и све се финансира преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Као што знате, интензивно се ради и на реконструкцији биоскопа ‘Моравица’, фасада је већ у завршној фази, а ових дана се креће и са радовима на кровној конструкцији. И на плану комасације смо доста урадили. Утврђивање фактичког стања је завршено, чека се пројекат уређења корита реке Моравице, како би се наставили радови за другу и трећу фазу комасације ̶ рекао је између остало Крстић.

Он је додао и да је локална самоуправа у овој години санирала улице у свим сеоским месним заједницама, што се није десило уназад 20 и више година. Поред тога уређено је и преко 40 км атарских путева. Ових дана врши се замена азбестно – цементних цеви, а у току ове године реконструисана је фабрика за прераду воде и у наредном периоду планира се њена доградња чиме ће знатно бити побољшано водоснабдевање у самој Сокобањи.

̶ Ја желим овом приликом да похвалим раднике, како наше Општинске управе, тако и јавних предузећа који су дали велики допринос да све постигнемо, као и извођаче радова који су се трудили да испоштују динамику радова, односно уговорне обавезе ̶ истакао је Крстић.

На крају конференције за новинаре Крстић је истакао да сви ови пројекти не би могли бити реализовани да није било финансијске подршке од стране европских фондова, надлежних министарстава, Владе Републике Србије и, пре свих, председника Александра Вучића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =