Održana tribina u okviru projekta „Uloga učenika u zaštiti čovekove okoline”

Društvo

U okviru realizacije projekta „Uloga učenika u zaštiti čovekove okoline” u petak je u sali Stare škole, održana tribina sa ciljem da edukuje deo učenika, nastavnika i predstavnika svih onih koji pomažu u realizaciji pomenutog projekta.

Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” jedna je od 29 škola u Srbiji, koja je ispunila kriterijume i stekla uslov za učešće u ovom projektu, koji u saradnji realizuju Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Realizacija projekta je planirana za period od oktobra 2021. do aprila 2022. godine, a učenicima će biti ponuđene različite aktivnosti u okviru tema koje se tiču zaštite i očuvanja prirode, održivog razvoja i upravljanja otpadom, zaštite vode i zemljišta, vazduha i ozona, klimatskih promena kao i zaštite od nejonizirajućih zračenja i buke.

Tanja Gligorijević, direktorka sokobanjske osnovne škole kaže da joj je izuzetna čast što je naša škola izabrana da učestvuje u ovom projektu a da je tome svakako doprinelo i to što je Sokobanja ekološko srce Srbije.

− Mi smo već započeli sa učenicima neke aktivnosti vezane za realizaciju projekta. Ova tribina ima za cilj edukaciju nastavnog osoblja, dela učenika, roditelja i predstavnika civilnog dela stanovništva, odnosno svih zainteresovanih koji će nam pomoći u realizaciji ovog projekta. To su: Ekološko društvo „Sokobanja”, Planinarsko društvo „Oštra Čuka” i preduzeće „Adonis”. Posebnu čast imam da najavim našeg sugrađanina Slobodana Zlatkovića specijalistu u biološkim naukama koji je iz Beograda došao da održi jedno predavanje vezano za zaštitu čovekove okoline. Inače Slobodan je član tehničke grupe pri Ministarstvu zaštite čovekove okoline. Samom ovom tribinom edukovaćemo određenu grupu ljudi i nadam se da ćemo usešno realizovati sve aktivnosti − istakla je Gligorijević.

Nakon završetka realizacije projekta, škole će predstaviti sve svoje aktivnosti a najbolje od njih ući će u uži izbor za nagradu,koja ćeverovatno biti opremanje jedne ekološke učionice i učestvovaće u ekološkom kvizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − six =