Одржана акција „Питајте свог фармацеута”

Друштво

У организацији Апотеке „Зајечар” данас је у центру Сокобање испред апотеке „Сокофарм-Апотекарска установа Зајечар” организована акција под називом „Питајте свог фармацеута”. Ово је традиционална акција која се сваке године организује у Зајечару 21. септембра поводом градске славе. Иста акција организује се и у Књажевцу и Бољевцу, а први пут организована је у Сокобањи.

Према речима магистра фармације Невене Николић, управнице апотеке „Сокофарм” ова акција, пре свега, има за циљ да укаже грађанима на то колико је улога фармацеута у здравственом систему важна.

‒ Ми смо ту као и сваког дана да саслушамо пацијента, учествујемо у здравственом васпитању грађана, да дамо стручни савет, јер је фармацеут извор знања и савета и може много да допринесе позитивном исходу терапије, промоцији здравља и превенцији болести. Брига за пацијенте је наш основни задатак и они то непогрешиво препознају, а ми свакодневно добијамо награду за наш труд у виду задовољних грађана ‒ истакла је наша саговорница.

Простор испред апотеке био је препун, пре свега, старијих грађана који су дошли да преконтролишу своје здравље, односно измере притисак и ниво шећера у крви, као и да поразговарају са фармацеутима о свом здравственм стању и медикаментима које користе. Током ове промоције грађани су могли и да се упознају са производима и препаратима Галенске лабораторије Апотеке „Зајечар”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + one =