Добротворно друштво „Свети Сава” донирало породици Минић веш машину и животне намирнице

Друштво

Чланови Добротворног друштва „Свети Сава” јуче су породици Бобана Минића из Врмџе поклонили веш машину и неке основне животне намирнице. У недовршеној кући у тешким условима, Бобан живи са четворо малолетне деце. Мајка их је напустила још пре четири године и од тада Бобан сам брине о њима. Помажу му колико могу родитељи који су стари и болесни. Недавно је због грома, прегорела веш машина коју ова породица не може сама себи да приушти јер да невоља буде већа, Бобан је пре два месеца остао и без посла.

− Ја сам изгубио посао пре два месеца тако да је сада још тежа ситуација. Центар за социјални рад је упознат са мојом ситуацијом, тако да нам они и Црвени Крст помажу увек кад могу. Обавио сам и један разговор у општини Сокобања, обећали су ми неки посао у својој струци јер ја сам раније радио у Општинској управи Сокобања као матичар па видећемо, надам се да ће ми изаћи у сусрет да добијем тај посао јер то ми је најпотребније у овом тренутку − каже Минић.

Саша Дрљача, председник Добротворног друштва вети Сава каже да чланови овог хуманитарног друштва сваке године организују бар по једну х акцију у оквиру које, оним што им је најпотребније, донирају пре свега материјално угрожене породице са више деце.

− Тако смо ове године по савету Центра за социјални рад изабрали породицу Минић из Врмџе која има четворо малолетна детета. Ми смо се распитали шта им је најпотребније и обезбедили смо им нову машину за прање веша и нешто од основних животних. Суштина је да ово није крај јер ми смо понудили сваку помоћ оцу деце и надаље кад буде било потребно, било да су то у питању књиге, одећа, обућа или огрев, Добротворно друштво „Свети Сава” стоји на располагању − каже Дрљача.

Добротворно друштво „Свети Сава”, крајем ове године обележиће један диван јубилеј, тридесет година постојања. Вукашин Милетић један од оснивача каже, да и поред тога што су знали да чине нешто заиста добро, нису претпостављали да ће оволико дуго постојати и да ће им се временом придружити млађи чланови, који успешно настављају да воде друштво.

− Да кажем пар речи о о једном божанственом несвакидашњем делу које смо ми као оснивачи овог друштва пре тридесет година учинили. Управо сада крајем ове и почетком идуће године славимо тридесетогодишњицу оснивања друштва које је стварно свих ових година толико добрих, хуманитарних ствари урадило да може да служи и нама оснивачима на понос а посебно овим младим пријатељима који су након нас наставили да воде то друштво, да ниједног момента не изневере основне и почетне принципе . Ако можемо да сумрамо тај тридесетогодишњи рад, иза нас су остала толико добра хуманитарна дела али поред те такве хуманитарне помоћи, ми смо истовремено сваке године презентирали Сокобањи и житељима читаве општине изванредне културолошке приредбе које су се углавном одржавале у време Савиндана крајем јануара − казао је Милетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =