Одржана трибина у оквиру пројекта „Улога ученика у заштити човекове околине”

Друштво

У оквиру реализације пројекта „Улога ученика у заштити човекове околине” у петак је у сали Старе школе, одржана трибина са циљем да едукује део ученика, наставника и представника свих оних који помажу у реализацији поменутог пројекта.

Основна школа „Митрополит Михаило” једна је од 29 школа у Србији, која је испунила критеријуме и стекла услов за учешће у овом пројекту, који у сарадњи реализују Министарство заштите животне средине и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Реализација пројекта је планирана за период од октобра 2021. до априла 2022. године, а ученицима ће бити понуђене различите активности у оквиру тема које се тичу заштите и очувања природе, одрживог развоја и управљања отпадом, заштите воде и земљишта, ваздуха и озона, климатских промена као и заштите од нејонизирајућих зрачења и буке.

Тања Глигоријевић, директорка сокобањске основне школе каже да јој је изузетна част што је наша школа изабрана да учествује у овом пројекту а да је томе свакако допринело и то што је Сокобања еколошко срце Србије.

− Ми смо већ започели са ученицима неке активности везане за реализацију пројекта. Ова трибина има за циљ едукацију наставног особља, дела ученика, родитеља и представника цивилног дела становништва, односно свих заинтересованих који ће нам помоћи у реализацији овог пројекта. То су: Еколошко друштво „Сокобања”, Планинарско друштво „Оштра Чука” и предузеће „Адонис”. Посебну част имам да најавим нашег суграђанина Слободана Златковића специјалисту у биолошким наукама који је из Београда дошао да одржи једно предавање везано за заштиту човекове околине. Иначе Слободан је члан техничке групе при Министарству заштите човекове околине. Самом овом трибином едуковаћемо одређену групу људи и надам се да ћемо усешно реализовати све активности − истакла је Глигоријевић.

Након завршетка реализације пројекта, школе ће представити све своје активности а најбоље од њих ући ће у ужи избор за награду,која ћевероватно бити опремање једне еколошке учионице и учествоваће у еколошком квизу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 1 =