Одржан састанак руководства МЗ Сокобања са грађанима

Друштво

Састанак руководства Месне заједнице Сокобања са грађанима одржан је у суботу у сали изнад Ватрогасног. Састанку су поред Миодрага Николића, председника Месне заједнице, присуствовали Драгана Костић, народни посланик, Исидор Крстић, председник општине Сокобања и Владимир Миловановић, заменик председника општине.

На дневном реду нашле се две тачке: Анализа досадашњег рада Месне заједнице Сокобања и план и програм рада Месне заједнице Сокобања за 2020. годину. Пошто се надлежности месне заједнице и локалне самоуправе преплићу у некој мери присутнима су се обратили, Драгана Костић, као и председник и заменик председника општине који су грађанима поднели извештај о раду у последњих три и по године.

‒ Од 2018. године актуелно руководство је на челу Месне заједнице Сокобања и одмах на почетку смо се срели са проблемом. Нисмо могли да региструјемо Месну заједницу, јер је ни једна институција није препознвала као институцију Месне заједнице, на шта смо изгубили готово пет месеци. Након тога смо се суочили са чињеницом да је рачун Месне заједнице блокиран петнаест година. За решавање тог проблема у сусрет нам је изашла локална самоуправа са 250 хиљада динара. Када смо оспособили функционисање месне заједнице кренули смо са сређивањем атарских путева и оно на шта смо се ми фокусирали је било сређивање дечијих игралишта у Сокобањи ‒ каже Миодраг Николић, председник Месне заједнице Сокобања.

Месна заједница Сокобања располаже са 600 хиљада динара годишње, од којих је 300 хиљада намењено за сређивање атарских путева и исто толико за остале намене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 15 =