Комеморација поводом смрти Голуба Радовановића

Друштво

У скупштинској сали Општине Сокобања, јучеје одржан комеморативни скуп поводом смрти Голуба Радовановића коме су присуствовали чланови уже и шире породице, представници локалне самоуправе и поштоваоци његовог лика и дела.

На скупу су говорили Исидор Крстић, председник Општине Сокобања и чланови Књижевног клуба „Соколово пероˮ Слађана Милијић и Славиша Јевтић који су, говорећи о животу покојног Радовановића, истакли његов немерљив допринос Сокобањи.

 

Голуб Радовановић рођен је 1942. године у селу Ресник код Сокобање. Завршио је Вишу економску школу, а више од половине радног века провео је у Туристичком савезу, Центру за културу и Народној библиотеци „Стеван Сремацˮ у Сокобањи, одакле је, са дужности директора, отишао у пензију.

Дуго се бавио аматеризмом у култури, као организатор многих манифестација у овој области а у некима је и сам учествовао. Имао је саопштења на етно-културолошким симпозијумима, сарађивао у београдском часопису „Расковникˮ и зајечарском часопису „Развитакˮ. Аутор је 54. хронике села Ресник, књиге „Магијска шапутањаˮ, хронике „Бањска читаоницаˮ, књижице „Светосавска вечераˮ, Туристичког водича „Божији даровиˮ и књига „Хлеб наш насушниˮ, „Сећањаˮ и „Спомени и успоменеˮ. Био је један од оснивача и дугогодишњи члан Књижевног клуба „Соколово пероˮ.

Голуб Радовановић сахрањен је јуче на сокобањском гробљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 11 =