Након конкурса Пакет подршке за Сокобању

Друштво

Општина Сокобања је део програма „EU Exchange 6” који се односи на повећање кредибилитета планирања, програмског буџетирања и контроле извршења јавних расхода на локалном нивоу у Србији.

Како је саопштено Општина Сокобања је једна од 10 јединица локалне самоуправе које су добиле пакет подршке за израду средњорочног плана, на основу конкурса спроведених у првој половини 2023. године. Свечаном потписивању Споразума о сарадњи у Београду присуствовала је шефица одељења за финансије, наплату јавних прихода и инспекцијске послове Сања Богдановић.

У сокобањској локалној самоуправи истичу да су кључне ресорно-надлежне институције на националном нивоу укључене  у реализацију Програма, Министарство финансија Републике Србије, Републички секретаријат за јавне политике, Министарство за европске интеграције и Министарство државне управе и локалне самоуправе, док Стална конференција градова и општина (СКГО), као и до сада, има улогу имплементационог партнера и непосредне одговорности у погледу реализације планираних програмских активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 10 =