Na sokobanjskim stazama održano završno kolo Treking lige

Društvo Sport

Sedmo, završno kolo Treking lige u organizaciji Planinasrkog kluba „Ozren” održano je u subotu u Sokobanji. Učesnici su se u zavisnosti od svoje psihofizičke spremnosti opredeljivali za jednu od tri staze koje su se razlikovale po dužini. Najkraća staza je bila dužine 14,6km druga 26 km i najduža 36 km, sa osam kontrolnih tačaka i dve revizije na kojima su za planinare bila pripremaljena osveženja u vidu vode, voća i slatkiša. Planinarski klub „Ozren” se već po tradiciji pokazao kao dobar domaćin.

Ilija Knežević član PK „Ozren” ističe da je ovaj sokobanjski planinarski klub aktivan u svim segmentima planinarenja, a ne samo kada je Treking liga u pitanju. Članovi propagiraju zdrav način života, organizuju akcije i pozivaju ljude da što više borave u prirodi.

− Učestvovalo je preko 200 takmičara. Ovo je završno kolo i nosi najviše bodova jer su ove staze najteže a ujedno i najlepše staze od svih treking staza u Srbiji. Možda izgleda kao da se hvalimo, ali zaista okolina sokobanje pruža velike mogućnosti da se naprave savršene planinarske staze i nadamo se da će narednih godina biti još veći broj učesnika – poručuje Ilija Knežević.

Inače, Treking liga je planinarsko takmičenje u pešačenju koje se održava na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti. Staze su vrednovane brojem bodova prema težini koji se za učesnike sabiraju iz više takmičenja u ligi na kraju sezone kada se određuju plasmani pojedinaca i klubova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 2 =