Обележен Дан добровољних даваоца крви

Друштво Здравље

Црвени крст Сокобање, постављањем штанда у центру града, као и поделом пропагадног матeријала и разговором са заинтересованим грађанима, данас је обележио Светски дан добровољних даваоца крви.

Четрнаести јун – Светски дан добровољних даваоца крви, службено је установљен од стране Светске здравствене организације, као дан рођења проналазача крвних група Карла Ландштајнера и има задатак да у целом свету синхронизованим манифестацијама прослави и нагласи значај милиона даваоца крви који добровољно, анонимно и ненаграђено дају крв спасавајући свакога дана хиљаде живота.

Такође овај дан има за циљ да позове све оне грађане који до сада нису дали крв да се укључе у породицу добровољних даваоца крви.

Ове године Светски дан, 14. јун, обележавамо под слоганом „Без давалаца крви, животу су руке везане”, сходно најављеној националној кампањи добровољног давалаштва крви.

− Црвени крст Сокобање је организовао уличну акцију са младим волонтерима који су уједно и промотери добровољног давалаштва и кроз ту активност покушаћемо да анимирамо неке нове добровољне даваоце крви, али и да се захвалимо свима онима који су добровољно дали крв. Свакоме понаособ ко је било када, у току свог живота, дао крв и да их позовемо да уколико су још увек у могућности да наставе са добровољним давањем крви − каже Милица Миленковић, секретар ЦК Сокобања.

Она је на крају честитала свим добровољним даваоцима крви овај празник и пожелeла им добро здравље и пуно среће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =