На сокобањским стазама одржано завршно коло Трекинг лиге

Друштво Спорт

Седмо, завршно коло Трекинг лиге у организацији Планинасрког клуба „Озрен” одржано је у суботу у Сокобањи. Учесници су се у зависности од своје психофизичке спремности опредељивали за једну од три стазе које су се разликовале по дужини. Најкраћа стаза је била дужине 14,6км друга 26 км и најдужа 36 км, са осам контролних тачака и две ревизије на којима су за планинаре била припремаљена освежења у виду воде, воћа и слаткиша. Планинарски клуб „Озрен” се већ по традицији показао као добар домаћин.

Илија Кнежевић члан ПК „Озрен” истиче да је овај сокобањски планинарски клуб активан у свим сегментима планинарења, а не само када је Трекинг лига у питању. Чланови пропагирају здрав начин живота, организују акције и позивају људе да што више бораве у природи.

− Учествовало је преко 200 такмичара. Ово је завршно коло и носи највише бодова јер су ове стазе најтеже а уједно и најлепше стазе од свих трекинг стаза у Србији. Можда изгледа као да се хвалимо, али заиста околина сокобање пружа велике могућности да се направе савршене планинарске стазе и надамо се да ће наредних година бити још већи број учесника – поручује Илија Кнежевић.

Иначе, Трекинг лига је планинарско такмичење у пешачењу које се одржава на обележеним планинарским стазама различите дужине и захтевности. Стазе су вредноване бројем бодова према тежини који се за учеснике сабирају из више такмичења у лиги на крају сезоне када се одређују пласмани појединаца и клубова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + nineteen =