Сокобања ове године остварила свој туристички максимум

Друштво Туризам

Од када Републички завод за статистику бележи податке, Сокобања је за првих десет месеци ове године, по броју регистрованих долазака и регистрованих ноћења, остварила свој туристички максимум, каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања. Осим тога, у Србији, по броју реализовних ноћења од августа месеца а и по објављеним последњим подацима Републичког завода за статистику Сокобања заузума прво место по броју ноћења домаћих туриста.

− Треба апострофирати као информацију је да је Сокобања ове године остварила свој туристички максимум од када Републички завод за статистику бележи податке. Реч је и о броју регистрованих долазака и броју регитрованих ноћења. Мислим да је највиши пик био 1986. годинекада је Сокобања остварила 100.000 долазака, ове године за првих десет месеци, дакле не говоримо о целој години јер још нису ушли подаци за новембар и децембар, Сокобања је остварила 148.000 долазака и 720.000 ноћења − истиче Миленковић.

Имајући у виду да је Сокобања као туристичка дестинација, тај перманентни раст туристичког промета односно броја ноћења и долазака, почела да бележи од 2014. године, наш саговорник је направио једно поређење са 2013. годинимо, када је у Сокобањи остварено 44.000 долазака и 185.000 ноћења, а ове године за првих десет месеци скоро четири пута више. У том периоду Сокобања је са девете дошла на прву позицију када је у питању туристички промет у нашој земљи.

− Нараво да нам је циљ да Сокобања буде водећа туристичка дестинација и зато планирамо изузетно озбиљне промотивне активности а са локалном самоуправом и носиоцима туристичке понуде учествујемо у даљем развоју дестинације − додао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 8 =