Још 1.100.000 динара за пољопривреднике до краја године

Политика

Данашња седница скупштине оштине Сокобања одржана је по хитном поступку. На дневном реду је било доношење правилника и расписивање конкурса за унапређење говедарства кроз субвенционисање куповине женске телади, унапређење расног састава у овчарству и козарству кроз субвенционисање куповине приплодне јагњади и јаради и конкурс за унапређење пчеларства кроз субвенционисање куповине пчеларске опреме, кошница и ројева пчела у 2018. години. Одборници су већином гласова усвојили све предлоге одлука.

Како сазнајемо, разлог хитности одржавања данашње седнице је кратак временски период који је остао до краја године у оквиру кога би се утрошила преостала средства предвиђена за субвенције у области пољопривреде у износу од 1.100.000 динара. Од ове суме 400.000 динара биће утрошено у области говедарства, исто толико у области овчарства и козарства, а 300.000 динара у области пчеларства.

Председник општине Сокобања Исидор Крстић рекао је да је ће ове мере додатно унапредити развој пољопривреде на територији општине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 4 =