Još 1.100.000 dinara za poljoprivrednike do kraja godine

Politika

Današnja sednica skupštine oštine Sokobanja održana je po hitnom postupku. Na dnevnom redu je bilo donošenje pravilnika i raspisivanje konkursa za unapređenje govedarstva kroz subvencionisanje kupovine ženske teladi, unapređenje rasnog sastava u ovčarstvu i kozarstvu kroz subvencionisanje kupovine priplodne jagnjadi i jaradi i konkurs za unapređenje pčelarstva kroz subvencionisanje kupovine pčelarske opreme, košnica i rojeva pčela u 2018. godini. Odbornici su većinom glasova usvojili sve predloge odluka.

Kako saznajemo, razlog hitnosti održavanja današnje sednice je kratak vremenski period koji je ostao do kraja godine u okviru koga bi se utrošila preostala sredstva predviđena za subvencije u oblasti poljoprivrede u iznosu od 1.100.000 dinara. Od ove sume 400.000 dinara biće utrošeno u oblasti govedarstva, isto toliko u oblasti ovčarstva i kozarstva, a 300.000 dinara u oblasti pčelarstva.

Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić rekao je da je će ove mere dodatno unaprediti razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + ten =