SO-Sokobanja

Ребаланс због реконструкције водоводне мреже

Друштво Политика

Данашња седница Скупштине општине Сокобања одржана је по хитном поступку. Разлог хитности је извођење радова на реконструкцији и доградњи водоводне мреже у улицама Светозара Марковића, Омладинској, Миће Панића, Бањичкој и Бранка Ђурића и реконструкцији кишне канализације у улици Светозара Марковића. Због потребних рокова и процедуре спровођења јавних набавки било је неопходно усвојити предлог ребаланса буџета да би се радови завршили до краја грађевинске сезоне.

Ребалансом је дошло до померања средстава из буџета, па је за реализацију овог пројекта ребалансом опредељено још 16.050.000 динара. Ребалансом буџета је предвиђено и да се новчана средства у износу од 4.000.000 динара издвоје, односно додају за прикључак летње позорнице „Врело” на водовод и канализацију. Уједно у оквиру програма организације саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре, предвиђено је да се додају средства за реконструкцију Врелске улице у износу од 19.560.000. динара. У питању је улица која пролази поред Летње позорнице и у плану је да она буде калдрмисана, како би се уклопила у читав амбијент.

Skupština

Када је у питању локални економски развој, ребалансом буџета предвиђена су новчана средства у износу од 1.826.640 динара из буџета општине Сокобања и 8.372.100 динара из донације у вези са туристичком инвестицијом ГИС пројекта, који ће бити реализован до краја ове или почетка следеће године.

У оквиру одборничких питања, Горан Дудић, шеф одборничке групе Уједињене сељачке странке, покренуо је иницијативу да се сагледа штета коју су, у претходном периоду, на њивама које су под кукурузом, нанела крда дивљих свиња. Иницијативу је подржао и Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања и предложио да се формира комисија која ће вршити процену штете да би се пољопривредним произвођачима иста надокнадила. Одборници су већином гласова усвојили ову иницијативу.

Одборници Демократске странке нису присуствовали седници.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 2 =