Потписани уговори за субвенционисање пољопривредне производње

Друштво

Локална самоуправа je ове године за субвенционисање пољопривредне производње издвојила 12.200.000 динара што је за 200.000 више него прошле, а знатно више него ранијих година када се за развој ове битне привредне гране у нашој општини издвајало свега 5.000.000 динара. Јуче су потписани уговори са 14 пољопривредних произвођача са територије општине Сокобања за субевеницонисање у овчарству, свињарству, говедарству као и за субвенционисање камате и других трошкова за пољопривреднe кредитe.

– Потписивањем уговора ми смо сва средства из буџета намењена за субвенције у пољопривреди утрошили скоро сто посто. Седам пољопривредних произвођача је данас добило субвенције у области говедарстава, два у области свињарства, један уговор у области овчарства док је четворо пољопривредних произвођача потписало уговор за субвенционисање трошкова пољопривредних кредита – каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Раде Марковић из села Трговиште је добио субвенцију за куповину женске телади у износу од 50.000 динара. Према његовим речима, ово је веома значајна помоћ која га је мотивисала да куповином два женска телета повећа број грла.

Како сазнајемо, у наредној години ће се наставити са подстицајима у пољопривреди кроз повећање субвенција, а и спровођењем пројеката кроз две новоформиране земљорадничке задруге. Заначајна помоћ пољопривредницима који се баве говедарством, у наредној години, биће бесплатно осемењавање које је општина обезбедила преко Земљорадничке задруге „Агро Ртањ”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − thirteen =