OO SNS

ОО СНС: Упознаћемо министра са нашим активностима, али ћемо указати и на проблеме

Друштво Политика

Општински одбор Српске напредне странке данас је одржао конференцију за новинаре. На почетку обраћања Исидор Крстић, председник општине Сокобања и заменик председника ОО СНС Сокобања, најавио је да ће радови на замени азбестно-цементних цеви у улицама Миладина Живановића, Светог Саве, 27. марта, Mитрополита Михаила, Краља Петра, Миће Панића и Војводе Мишића, а који су били прекинути због шпица туристичке сезоне, бити настављени у понедељак 16. септембра. Иначе, рок за завршетак ових радова је 31.12.2019. године. Крстић је рекао и да је у току јавна набавка за реконструкцију зграде биоскопа „Моравицаˮ која је у веома лошем стању и нема употребну дозволу.

‒ Ми смо добили из Министарства културе и информисања 17.000.000 динара, а из буџета ћемо реконструкцију додатно финансирати са 5.000.000 динара.Значи, укупна процењена вредност прве фазе биће 22.000.000. динара ‒ објаснио је председник Крстић.

Он је рекао и да је у току и јавна набавка за уређење улица и путева у сеоским месним заједницама и то западног и северног дела општине од Шарбановца преко Мужинца, Белог Потока, Врмџе, Јошанице, Жучковца, Трубаревца, Врбовца, Рујевице и закључно са Поружницом и Ресником. Вредност радова је 17.250.000 динара.

‒ Расписали смо и јавну набавку за реконструкцију водоводне мреже у улицама Светозара Марковића, Бањичкој, Миће Панића, Бранка Ђурића и Омладинској. У поменутим улицама поред замене азбестно-цементних цеви биће урађена и кишна канализација у улици Светозара Марковића, а након тога комплетно ћемо асфалтирати те улице. То су огромни послови и задаци који нам предстоје до краја ове календарске године – рекао је председник општине Сокобања.

На крају конференције за новинаре, Крстић је подсетио да ће сутра општину Сокобања, посетити висока делегација Владе Републике Србије на челу са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем. Крстић је истакао да ће представници локалне власти ову посету високих званичника наше владе искористити да потпредседника Владе упознају са активностима које предузимају у свом раду, али и да му укажу на проблеме са којим се суочава наша општина и који се морају брже и ефикасније решавати.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 8 =