Dobrotvorno društvo „Sava” ugroženim porodicama podelilo drva za ogrev

Društvo

Članovi Dobrotvornog društva „Sava” materijalno ugroženim porodicama sa teritorije opštine Sokobanja isporučili su proteklog petka drva za ogrev.

− Još početkom ove godine mi smo započeli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći materijalno ugroženim porodicama sa teritorije opštine Sokobanja. Pošto je zima na pragu zadnji čas je da privedemo akciju kraju i isporučimo ogrev ovim porodicam. Po 12 metara kubnih ogrevnog drveta isporučeno je porodici Milanović iz Sokobanje, porodici Javorke Dinić iz Jezera i Momčila Anđelkovića iz Jošanice. Sve porodice imaju puno dece − kaže Saša Drljača predsednik upravnog odbora sokobanjskog humanitarnog društva.

Dobrotvorno društvo ,,Sava” je osnovano 1992. godine kao humanitarna organizacija sa ciljem čuvanja svetosavske tradicije i činjenja dobrih i humanih dela. Prema rečima Drljače primarni zadatak ovoh dobrotvornog društva i i jeste bavljenje humanitarnim radom. Dobrotvorno društvo ,,Sava” je kroz svoje višedecenijsko postojanje učinilo mnoga humana dela, a naš sagovornik se ovom prilikom zahvalio svim dobrotvorima koji su pomogli ovu akciju.

− Sastavni delovi naših aktivnosti su i pripreme za obeležavanje dana Svetog Save 27. januara i u sklopu tih priprema mi smo već započeli neke aktivnosti tako da ćemo i ove godine na dostojanstven i prikladan način proslaviti dan Svetog Save – ističe naš sagovornik.

Takođe, kroz sav period svoga postojanja Društvo je promovisalo obrazovanje kao jedan od nosećih stubova savremenog društva. U sklopu odvijanja obeležavanja dana Svetog Save centralna aktivnost je svetosavska akademija. Na samoj akademiji vrši se dodela zlatnika najboljim učenicima Osnovne škole ,,Mitropolit Mihajlo” i Srednje škole ,,Branislav Nušić” i to sa ciljem promovisanja obrazovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − two =