Изложба радова ПУ „Буцко” у оквиру „Година узлета”

Друштво Култура

Предшколска установа „Буцко” у сарадњи са Народном библиотеком „Стеван Сремац” организовала је пројектну изложбу у Легату. Пројекат је настао као резултат рада у оквиру нових Основа програма у којима је Вртић „Буцко” од ове године, а које су симболично назване „Године узлета”. Нове основе програма предшколског васпитања и образовања препознају значај предшколског доба у развијању способности за целоживотно учење, као што су самопоуздање, отвореност, радозналост, истрајност, отпорност и креативност. Пројектна изложба која је постављена у Легату и чије паное могу сви да разгледају,само је део онога што је тим васпитача са Буцкићима у претходном периоду урадио кроз пројектне активности. Истраживали су, сазнавали, учили и документовали.

Због тога што се године на предшколском узрасту препознају као године узлета-отуд и назив овог програма. Тим васпитача сокобањског вртића истиче да „Године узлета” омогућавају деци да уче на јединствен начин односно путем пројекта.

− Пратећи заинтересованост деце за одређену тему, постављамо питања и истражујући, проверавајући и доносећи закључке, долазимо до одговора. У нашим пројектима игра је важан фактор развоја и учења деце а на тај начин, они играјући се усвајају животно практичне вештине − истиче тим васпитача који стоји иза овог програма.

Васпитачи, родитељи,остале васпитне групе, сви запослени у вртићу као и локална заједница, равноправни су партнери деци при учењу, истраживању и откривању.

Тим васпитача се захваљује свима који су допринели да деца уче и науче. Кроз Основе програма „Године узлета”, деца уче „како да уче” и тако се припремају за школу, где ће им од велике помоћи бити све оно што је усвојено кроз нове основе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =