Добротворно друштво „Сава” угроженим породицама поделило дрва за огрев

Друштво

Чланови Добротворног друштва „Сава” материјално угроженим породицама са територије општине Сокобања испоручили су протеклог петка дрва за огрев.

− Још почетком ове године ми смо започели хуманитарну акцију прикупљања помоћи материјално угроженим породицама са територије општине Сокобања. Пошто је зима на прагу задњи час је да приведемо акцију крају и испоручимо огрев овим породицам. По 12 метара кубних огревног дрвета испоручено је породици Милановић из Сокобање, породици Јаворке Динић из Језера и Момчила Анђелковића из Јошанице. Све породице имају пуно деце − каже Саша Дрљача председник управног одбора сокобањског хуманитарног друштва.

Добротворно друштво ,,Сава” је основано 1992. године као хуманитарна организација са циљем чувања светосавске традиције и чињења добрих и хуманих дела. Према речима Дрљаче примарни задатак овох добротворног друштва и и јесте бављење хуманитарним радом. Добротворно друштво ,,Сава” је кроз своје вишедеценијско постојање учинило многа хумана дела, а наш саговорник се овом приликом захвалио свим добротворима који су помогли ову акцију.

− Саставни делови наших активности су и припреме за обележавање дана Светог Саве 27. јануара и у склопу тих припрема ми смо већ започели неке активности тако да ћемо и ове године на достојанствен и прикладан начин прославити дан Светог Саве – истиче наш саговорник.

Такође, кроз сав период свога постојања Друштво је промовисало образовање као један од носећих стубова савременог друштва. У склопу одвијања обележавања дана Светог Саве централна активност је светосавска академија. На самој академији врши се додела златника најбољим ученицима Основне школе ,,Митрополит Михајло” и Средње школе ,,Бранислав Нушић” и то са циљем промовисања образовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 4 =