Добротвор из Бање угостио малишане са Косова

Друштво

Горан Станојевић власник Конака Романов из Сокобање претходних дана, у свом објекту угостио је осамнаесторо деце и њихове наставнике из општине Ново Брдо која се налази на Косову и Метохији.

Малишани са Косова боравили су у нашем месту пет дана и за то време обишли су излетишта, дечаци су одиграли утакмицу против фудбалског клуба „Озрен”, глумци „СБ” позоришта из Сокобање извели су за њих дечију представу, а јуче је децу и њихове наставнике примио и председник општине Сокобања Исидор Крстић.

Домаћин Горан Станојевић, мештанима познат по својој хуманости, каже да је његова давнашња жеља да угости децу са Косова и Метохије и да ће ово постати традиција. Станојевић ће наредне године финансирати боравак још већег броја деце и овом приликом позвао је све људе добре воље да му се придруже и да свака сезона у Сокобањи почне са децом са Косова.

Јовица Ђорђевић, наставник Основне школе „Миладин Поповић” из Новог Брда и ученици Иван Ивановић и Николија Стојковић кажу да су пресрећни што су имали прилику да бораве у Сокобањи и да би волели да дођу поново, а посебно су се захвалили добротвору Горану Станојевићу и председнику општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − three =