Вредна донација болници „Озрен”

Друштво

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина Карађорђевић и др Елејн Лејкок, медицински саветник хуманитарне организације Лајфлајн из Велике Британије свечано су данас испоручиле помоћ у виду медицинске опреме Специјалној болници за плућне болести „Озрен” у Сокобањи.

Донација вредности око 120.000 евра обухвата потпуно опремљено санитетско возило, апарат фиброскоп који је тренутно најбољи медицински апарат ове врсте у Србији, рачунаре и 92 болничка кревета и душека од којих је 75 донација др Елејн Лејкок, а 17 принцезе Катарине.

Др Елејн Лејкок је већ 25 година један од највећих добротвора Републици Србији, каже Бранислав Живадиновић, члан делегације.

Свечаном уручењу у болници на Озрену присуствовали су и председник општине Сокобања Исидор Крстић, заменик председника општине Владимир Миловановић, Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, Слађана Ђукић, помоћник министра здравља Републике Србије.

Принцеза Катарина Карађорђевић и др Елејн Лејкок кључеве новог санитетског возила уручиле су Михајлу Јовановићу, директору Специјалне болнице за плућне болести и туберкулозу плућа „Озрен”. Средства за амбулантно возило прикупљена су у марту ове године када су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали традиционалном хуманитарном концерту који је докторка Лејкок организовала у близини Лондона.

4
1
3
2
5
Aperture: 3.4
Camera: Canon PowerShot SX150 IS
Iso: 160
Orientation: 1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − three =