Мали матуранти улепшали сокобањско шеталиште

Друштво

Мали матуранти Основне школе „Митрополит Михаило” крај основног школовања уприличили су прославом која је у петак одржана у школским просторијама. Прослава мале матуре, започела је у дворишту школе, где су се ученици окупили у друштву наставника, разредних старешина, родитеља и родбине.

Своја елегантна одела и хаљине које су пажљиво бирали за ову прилику показали су прошетавши пун круг мермерним шеталиштем у пратњи трубача који су повећали расположење слављеника, али и окупљених посматрача.

Попут старијих матураната и они су генерацијску слику направили у атријуму Завичајног музеја.

– Ове године 103 ученика завршава осми разред, односно 99 редовних и четири полазника основног образовања одраслих. Деца су веома узбуђена и надам се да ће понети најлепше успомене из наше школе, да ће уписати жељене школе, али да ће пре свега постати добри људи – поручила је Тања Глигоријевић, директорка ОШ Митрополит Михаило.

Полагање завршних испита ученике очекује 17, 18 и 19. јуна, а након резултата који ће изаћи неколико дана касније моћи ће да попуне листу жеља и да буду распоређени у жељене школе.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + ten =