Амбасадор Египта посетио Сокобању

Друштво

Током викенда гости Сокобање били су египатски амбасадор Амр Алгувејли и амбасадорка Афричке уније Намира Негм, а у пратњи египатског дипломате амбасадора Карима Хагага.

Након што су у протекла неколико дана обишли део понуде Сокобање, данас су званично посетили локалну самоуправу где их је дочекао председник општине др Миодраг Николић. Он их је упознао са чињеницом да Сокобања има преко 40 излетишта што је и издваја од осталих дестинација у Србији. Такође је напоменуо да је прошле године у бањи забележено 650 хиљада ноћења не само домаћих већ и страних гостију, а све то прате инвестиције које из године у годину расту. У протеклом периоду Сокобања је добила хотел високе категорије, а у наредне две године добиће још два хотела.

Са историјатом Сокобање госте је упознао директор Туристичке организације Љубинко Миленковић, а о здравственом туризму и благодетима бањског поднебља говорила је др Ивана Филиповић.

Амбасадор Египта Амр Алгувејли захвалио се на гостопримству и подсетио присутне да пријатељство ове две земље траје преко 130 година и да се оно сада преноси на општине и градове. Он је рекао да се на само три сата лета налази 110 милиона Египћана који би могли да посете Сокобању, јер туризам је велика грана економије и они већ са појединим бањама у Србији раде на развоју здравственог туризма.

Тренутно су две групе деце у посети Србији и оне широм наше земље приказују фолклор и обичаје Египта. Након данашњег састанка било је речи да они наступе у центру Сокобање како бу госте упознали са својом културом и то ће се највероватније десити након Прве хармонике. Такође, није искључено да се у наредном периоду одржи Недеља египатског филма и изложба фотографија о египатској култури.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =