Zvezda i Trebič

ФК Требич обележио пола века постојања

Друштво Спорт

Утакмицом између ветерана ФК Црвена Звезда и ветерана ФК Требич у суботу је обележено пола века постојања овог сокобањског клуба. Трибине Спортског центра „Подинаˮ биле су пуне, јер су многи дошли да виде црвено-беле легенде. Бошко Ђуровски, Неђа Милосављевић, Маријан Марковић, Јовица Николић су само нека од имена звездиних звезда које су присуствовале обележавању јубилеја ФК „Требичˮ.

– Велика част за наш клуб, ми смо презадовољни што су ове легенде фудбала дошле да нам буду гости. Резултат од 2 према 1 за Црвену Звезду је очекиван, али и небитан. Драго нам је што је наша екипа успела да се окупи, а још драже нам је што су трибине пуне. Наши сокобањски навијачи углавном навијају за Црвену Звезду па смо учили школу на Маракани, али не смемо да запоставимо ни навијаче Партизана, јер данас смо сви из Сокобање били зелено-бели и резултат није био битан већ атмосфера и мислим да су сви уживали – рекао је Драган Николић, спортски директор ФК Требич.

« од 4 »

Бошко Ђуровски каже да му је ово други пут да долази у Сокобању, први пут је био у оквиру спортског кампа, и да би волео да обележавање годишњице на овај начин, прерасте у традицију.

– Природа је овде предивна, поред тога имате изванредну спортску инфраструктуру и тиме све услове да се деца у слободно време баве спортом. Моја жеља је да што више младих тренира фудбал и да овај мали клуб иде лествицу по лествицу до врха српског фудбала – истакао је Ђуровски.

« од 5 »

Један од оснивача ФК Требич Радомир Миловановић, каже да је овај фудбалски клуб настао давне 1972. године на иницијативу Омладинске организације при Радној организацији „Требичˮ и да од тада са мање или више успеха учествује у свим такмичењима које организује Фудбалски савез Сокобања и Зајечарски округ.

– ФК Требич је последњих година најзад финансијски стао на своје ноге и боримо се за улазак у већи ранг такмичења. Прошле године нам је измакло у задњем колу да уђемо у зону Исток, ове године смо мало попустили јер смо због прошле године изгубили елан, али клуб и даље живи и надам се да ћемо у наредном првенству са нешто бољом организацијом са два до четири играча које треба да доведемо, конкурисати за већи ранг јер имамо веома повољне услове у односу на већину клубова – истакао је Миловановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − two =