Edukacije o zadrugarstvu i socijalnom preduzetništvu

Društvo

U okviru projekta „Podrška za budućnost” opštine Sokobanja, nedavno je održana još jedna edukacija na temu  „Zadrugarstvo i socijalno preduzetništvo”. I ovoga puta bilo je interesovanja, pa je ovoj edukaciji, održanoj 28. marta, prisustvovalo 16 učesnika. Predavanja su, kao i na prethodna dva edukativna skupa upriličena krajem druge dekade marta, održali stručnjaci Centra za društveno odgovorno preduzetništvo, Dragana Tomić Pilipović i Uroš Antić.

Polaznici ovih edukacija  bili su u prilici i da, uz praktičnu vežbu, provere svoje ideje pomoću edukativnog alata TriP, koji je razvio Centar za društveno i odgovorno preduzetništvo, a koji je, kako se navodi, međunarodno priznati alat. „Uvod u osnove zadrugarstva i socijalno preduzetništvo”, „Zadrugarstvo i socijalno preduzetništvo u Srbiji”, „Canvas”, „Kritičke tačke uspeha”, samo su neke od tema koje su prezentovane učesnicima.

Cilj je bio da se, kako je navedeno na sajtu Opštine Sokobanja, učesnicima na jednostavan i razumljiv način približi koncept zadrugarstva i socijalnog preduzetništva, kao i kako da ga iskoriste za nadogradnju i prezentovanje svoje poslovne ideje.
Rezultat je da su učesnici svih edukacija, njih 54, bili u stanju da ukratko opišu i prezentuju svoju poslovnu ideju kroz elemente Canvas biznis modela.

Polaznici su saglasni da je organizacija ovakve obuke od strane opštine Sokobanja bila veoma korisna jer im je omogućila da definišu svoje poslovne ideje što će im biti od koristi prilikom apliciranja za grant u okviru projekta.

Projekat „Podrška za budućnost” realizuje opština Sokobanja u partnerstvu sa opštinom Knjaževac, Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS, Centrom za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP – Rural Hub, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Zaječar uz finansijsku podršku Nemačke agencije za tehničku saradnju GIZ. Osnovni cilj je, kako se navodi, smanjenje društvene i ekonomske nejednakosti u opštinama Sokobanja i Knjaževac putem podrške teže zapošljivim grupama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =