У недељу Дечији ускршњи фестивал

Друштво

Малишани у Сокобањи и ове године имаће прилику да се надмећу чије је јаје најјаче на Туцијади која је планирана баш на дан Васкрса, 5. маја, на мермерном шеталишту у центру Сокобање.

Дечији ускршњи фестивал, како су организатори из Културног центра назвали овај догађај, почеће у 11 часова отварањем програма и наступом хора.

Од 11:10 часова биће организоване креативне дечије радионице и игре на отвореном као и ускршња туцијада где је потребно да сваки учесник доносе са собом и своје јаје. Од 12:00 часова проглашење победника, додела награда и диплома и затварање програма.

Из Културног центра Сокобање, позивају све малишане да се у недељу, на Васкрс, придруже Дечијем ускршњем фестивалу на мермерном шеталишту у Сокобањи.

Прва Туцијада у Сокобањи одржана је прошле, 2023. године, у центру код Милошевог конака. Учествовало је чак 96 малишана из читаве Србије, а најбољи те године су били малишани из Јагодине. Прву Туцијаду организовали су Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” и Културни центар Сокобање уз помоћ и подршку Спортског савеза општине Сокобања, Основне школе „Митрополит Михаило”, Предшколске установе „Буцко”, сокобањске цркве и Туристичке организације. Специјални гост прве Туцијаде био је књижевник Власта Н. Ценић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =