Zbog krađe u crkvama među osumnjičenima i Aleksinčani

Društvo Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa policijskim upravama u Nišu i Prokuplju, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su seriju teških krađa i krađa iz pravoslavnih crkava u više gradova jugoistočne Srbije.

Zbog toga, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapšene su tri osobe za koje postoji osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela. Takođe, policija će po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv jednog šesnaestogodišnjaka, osumnjičenog za ista krivična dela, podneti krivičnu prijavu.

Prema današnjem Saopštenju Policijske uprave u Zajčaru, T. N. (1996) iz Surdlulice, dve žene S. M. (1999) i A. D (1979), kao i šesnaestogodišnjak iz Aleksinca se sumnjiče da su tokom januara i februara ove godine ušli u crkve na području Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje i okoline Doljevca iz kojih su ukrali novac. Njih četvoro su, kako se sumnja, pokušali da obiju i kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Kuršumliji.

Takođe, prema pomenutom Saopštenju, oni se sumnjiče da su u buticima u Nišu od dve prodavačice ukrali novčanike sa novcem i dokumentima, pa će protiv njih, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, biti podneta krivična prijava za dva krivična dela krađe.

I to nisu sve krađe koje im se stavljaju na delo. Sumnja se da su oni iz parkiranog automobila jedne žene u Nišu uzeli mobilni telefon, pa se terete i za krivično delo utaja. Policija je pronašla ukradeni telefon i vratiće vlasniku.

Osumnjičenima T. N, S. M. i A. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − five =