Korona

Расте број заражених али и врсте понуђених вакцина

Друштво Здравље

Закључно са јучерашњим датумом на територији општине Сокобања, регистровано је 95 активних случајева заразе вирусом ковид-19. Од понедељка, број првих прегледа се повећао, тако да је према последњем тестирању на основу анализе бриса 31 тестиране особе вирус корона потврђен код 11-оро.

До краја дана стићи ће резултати још 30 тестираних мештана, тако да ће број позитивних пацијената на ковид-19, бити већи. Клиничка слика код оболелих је различита и креће се од благих симптома до оних са упалом плућа и тренутно је 11 особа са подручја наше општине хоспитализовано.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања  дато је 3.500 доза вакцине. Прву дозу примило је 2.400 Сокобањчана, што чини око 16 процената пунолетног становништва наше општине, док се до сада ревакцинисало 1.100 мештана. Ревакцинација се према распореду који је утврдило Министарство здравља обавља од 8 до 15 часова а од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација првом дозом.

Иначе, од понедељка, у сокобањском Дому здравља, поред кинеске, врши се и имунизација грађана Астра-Зенеком и Фајзер вакцином. Они коју су се определили за руску вакцину, биће пелцовани у Алексинцу или Нишу у зависности од тога за које су се од ова два места определили приликом пријављивања преко еУправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =