Завршена прва фаза реконструкције биоскопа „Моравица”

Друштво

Претходних дана завршена је прва фаза реконструкције биоскопа „Моравицa” у оквиру које је урађена спољна фасада са термоизолацијом, замењена столарија, израђена хоризонтална хидроизолација, комплетно замењена кровна конструкција и урађена нова таваница такође са термоизолацијом.

Поред поменутих радова у овој фази уређен је и плато од бехатон плоча испред објекта а део пролаза поред зграде је асфалтиран. Ова фаза радова је коштала око 24 милиона динара и већим делом, односно у износу од 17 милиона динара, финансирана је кроз пројекат „Градови у фокусу” Министарства културе Републике Србије.

Остатак новца издвојен је из буџета општине Сокобања. Радове је изводила фирма „Гат” из Новог Сада.

− Оно што нам следи је друга фаза реконструкције за коју је пројектна документаија завршена и са њом ћемо у наредној години конкурисати код ресорних министарстава − каже Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Иначе, зграда биоскопа „Моравица” изграђена је још давне 1936. године. Вредност радова, друге фазе реконструкције процењена је на око 42 милиона динара и у оквиру ње биће одрађени електро и водоводна инсталација, расвета и грејање.

1 thoughts on “Завршена прва фаза реконструкције биоскопа „Моравица”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =