„Бресје” као трајно решење проблема водоснабдевања

Друштво Политика

На иницијативу председника општина Сокобања, Миодрага Николића јуче је, у Алексинцу, одржан састанак представника наше општине са председником општине Алексинац, Далибором Радичевићем и његовим сарадницима. Повод састанка је трајно решавање проблема водоснабдевања са којим се Сокобања души низ година суочава. Идеја је да се Сокобања прикључи на систем водоснабдевања, односно постројење за прераду воде „Бресје” које је део акумулације „Бован”.

− И раније је било речи о овој могућности за трајно решавање нашег највећег проблема у Сокобањи а то је водоснабдевање али ова власт је прва предузела конкретне кораке. Овај састанак је само први у низу јер је потребно сагледати све потенцијалне проблеме и изнаћи најбоља решења − каже Миодраг Николић председник општине Сокобања.

Акумулација „Бован” је изграђена 1979. године као вишенаменска са првобитном наменом за: одбарану од поплава, задржавање наноса, наводњавање пољопривредних површина, производњу електричне енергије и оплемењавање малих вода

Са планирањем изградње Постројења за прераду воде у Суботинцу, решено је питање водоснабдевање општине Алексинац водом из акумулације Бован, тако да ова акумулација добија још једну велику намену.

Прикључењем Сокобање на „Бресје” решио би се вишедеценијски проблем водоснабдевања у нашој општини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =