Припреме за свечано отварање „Летње позорнице –Врело”

Друштво

Свечано отварање „Летње позорнице- Врело”, завршене почетком ове године, а које је требало бити одржано крајем марта па је због проглашења пандемије изазване корона вирусом померено, по свему судећи, биће одржано током јуна месеца. Свечаном отварању највероватније ће присуствовати и потпредседник Владе и министар Расим Љајић јер је Министарство трговине, туризма и телекомуникација кофинансирало изградњу позорнице.

Aperture: 8
Camera: NIKON D7000
Iso: 180
Orientation: 1

− Ми сада радимо последње уређење у смислу санације зелених површина. Засађене су цветне леје, замењене мале саднице које се нису примиле док је дрворед потпуно успео. Управо се ради нивелација и штеловање пумпи а у току је и набавка воденог зеленила и локвања који ће у мањим базенима бити посебан декор. Постоји и једна идеја да се ту направи и нека специфична фауна која ће обогатити простор. У сваком случају, читав комплекс биће у функцији преко дана на уживање свим мештанима и туристима а са друге стране имаће и посебну улогу, то му је заправо примарна намена, током летњих вечери када ће се одржавати мањи и већи догађаји и нови садржаји које Сокобања до сада није имала − каже директор Туристичке организације Сокобања, Љубинко Миленковић.

Један од садржаја који ће општина Сокобања, како сазнајемо ускоро понудити путем лицитације заинтересованим угоститељима, је први део објекта испод велике сцене, односно угоститељски објекат и кафић са летњом баштом. Како сазнајемо од Миленковића, тај кафић ће радити током целог лета и јесени јер има фантастичну башту а налази се и на врло прометном месту у близини једног од најпосећенијих излетишта „Борићи”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − one =